MT Dance Studio

Make dance your story

Salsa, bachata, kizomba
Burlesque en Chairdance

Lesrooster

Welkom bij ons lesrooster! Zoals je kan zien, hebben wij veel verschillende cursussen in ons aanbod. Alle cursussen, met uitzondering van de absolute beginners, hebben een vrije instroom! Je kan op elk moment erbij komen.

De volgende absolute beginners groepen beginnen in januari 2022!

Ben je op zoek naar onze Urban Kizomba lessen? Deze gaan starten vanaf januari 2022 op de vrijdag avond! De komende tijd zullen wij meerdere bootcamps en socials organiseren.


Onze abonnementen

Bij MT Dance Studio hebben wij gekozen voor een vrije instroming in alle lessen (m.u.v. absolute beginners). Kies zelf welke maand je wil beginnen en welke les. Kies je voor een langere periode? Dan pak je gelijk wat extra korting!

Al onze lessen beginnen vanaf september 2021! De eerste absolute beginners Salsa en Bachata cursussen beginnen ook in de eerste week van september 2021.

Onze docenten waarborgen de kwaliteit van de lessen, door alleen leerlingen van het juiste niveau toe te laten. Twijfel je over je niveau? Dan kijken we natuurlijk graag samen met je tijdens je eerste les.


Unlimited

(€100 per maand)

ALLE lessen!

Extra korting op alle bootcamps

Extra korting op privélessen

Your Text

Single

€40 per maand

1 les per week

Korting op onze socialsDouble

€70 per maand

2 lessen per week

Korting op onze socials

Korting op onze bootcamps


Triple

€90 per maand

3 lessen per week

Korting op onze socials

Korting op onze bootcamps

Korting op onze privélessen

Unlimited

€100 per maand

Alle lessen!

Extra korting op onze socials

Extra korting op privélessen

Extra korting op onze privélessen


 • Schrijf je je in per kwartaal? Dan krijg je €5 per maand korting!
 • Om in te schrijven voor het Salsa Showteam, stuur ons een berichtje!
 • Wij werken met een betaling per automatisch incasso.
 • Abonnement per maand, opzegtermijn van 1 maand.
 • Wil je je abonnement opzeggen of wijzigen? Neem dan contact op met info@mtdancestudio.com.

De lessen zijn begonnen!

Wat zijn onze gratis proeflessen een onwijs succes geweest! Wat waren wij blij met het enthousiasme van alle dansers.

Heb je de proefdagen gemist? Zou je graag nog een proefles willen proberen? Neem dan contact op met ons en we gaan kijken naar de mogelijkheden.

Heb je je nog niet ingeschreven via de website of wil je liever contant betalen? Wij hebben inschrijfformulieren op de dansschool liggen speciaal voor jou.

Ons rooster:

Dinsdag
18:30-19:30 – Salsa Absolute Beginners
19:30-20:30 – Salsa Techniek, Styling en Body

Woensdag
18:30-19:30 – Bachata Absolute Beginners
19:30-20:30 – Salsa Improvers/Intermediate
21:00-22:00 – Salsa Advanced

Donderdag
19:00-20:00 – Bachata Sensual Improvers/Intermediate
20:00-21:00 – Bachata Technique


  Je geslacht

  Onze dansstijlen

  Salsa L.A. / N.Y.


  Salsa is een van de populairste dansstijlen ter wereld en een veelzijdige dans. Van rustig en romantisch tot energiek en opzwepend. Het woord salsa staat voor een mix van Midden-Amerikaanse dansinvloeden, die oorspronkelijk door slaven vanuit Afrika werden meegenomen. Onder invloed van verschillende dansstijlen ontstond de Cubaanse salsa, waarna dit verder ging ontwikkelen.

  De latino’s die zich vestigden in Noord-Amerika, kwamen samen met alle verschillende nationaliteiten die vertegenwoordigd werden in de Verenigde Staten. Het hoogtepunt hiervan was het Palladium, hier kwam alles en iedereen samen. Dankzij deze blend van achtergronden ontstonden de L.A. stijl salsa (ook wel bekend als On1) en de N.Y. stijl (Mambo/On2).

  Ondanks alle verschillen, is de community van salsadansers een van de grootste communities ter wereld. Als je bij ons salsa leert, kun je dit makkelijk overal ter wereld in uitvoer brengen!

  Bij MT Dance Studio doceren wij zowel de L.A. stijl als de N.Y. stijl.


  Schrijf je in

  Een heerlijk vleugje romantiek op de dansvloer. Leer met ons alle in’s en out’s en geniet van elke dans.

  Bachata dansen is de afgelopen jaren razend populair geworden.

  Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Het is een zwoele dans met een heerlijk vleugje romantiek op de klanken van melancholische volksmuziek uit Santo Domingo. Zowel de Bachata muziek als dans kenmerkt zich door een wat rustiger tempo en romantische muziek.

  Er zijn verschillende stijlen binnen de bachata ontstaan, zoals Bachata Moderna, Bachata Sensual en de Dominicaanse Bachata. Elke stijl is enorm verschillend en focust zich op een ander element in de dans (bv. voetenwerk, bodymomement en musicality).

  Bij MT Dance Studio doceren wij een combinatie van deze drie stijlen in de absolute beginner levels.


  Schrijf je in

  Bachata Sensual

  Urban Kizomba


  Een dans met Afrikaanse roots en urban muziek, die twee werelden samenbrengt. Het ultieme gevoel van connectie en passie. Kizomba is sinds een aantal jaar een ware trend en niet meer weg te denken uit de danswereld.

  Het woord Kizomba betekent feest. Het is een mengeling van Zouk en Tango met een vleugje ‘Portugal’. De dans zelf is afkomstig uit Angola. Angola was vroeger een kolonie van Portugal, vandaar dat de Portugese taal verweven is in de muziek.

  De dans is vrij intiem en vergt veel muzikaliteit. Het kenmerkt zich door een sterke connectie tussen de dansers en de rustige manier van dansen. Bij Kizomba gaat het niet om snel draaien of complexe danscombinaties.

  Ook in deze dansstijl heeft een revolutie plaatsgevonden en zijn er veel verschillende dansvormen ontstaan. Binnen MT Dance Studio zul je een aanbod vinden voornamelijk richting de urban/afro stijl. Jouw les zal een waar feestje worden.


  Schrijf je in

  Burlesque

  Burlesque is in de zestiende eeuw ontstaan in Italië. Het woord is afgeleid van het Italiaanse woord burla (grap). Als genre was de dans vooral in de zeventiende eeuw erg populair. Sinds het begin van deze eeuw wordt het meer geassocieerd met teasen en sexy verleidelijke acts. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende Dita van Teese. Burlesque staat voor; sensueel, vrouwelijk, theatraal, attitude, grensverleggend en de kunst van het verleiden. Het brengt de sensualiteit in elke vrouw naar buiten.

  Tijdens de workshops leer je om je vrouwelijkheid en sensualiteit optimaal te benutten op diverse manieren met een sexy choreografie. Er wordt ook gebruik gemaakt van diverse ‘props’ zoals stoelen, handschoenen en dergelijke. Burlesque gaat over vrouw zijn en je op en top vrouw voelen, ongeacht je leeftijd of figuur.

  Chairdance

  The Chair, een veel gebruikt attribuut in dans. Sexy bewegingen op en rond de stoel. Er zijn zoveel mooie en spannende mogelijkheden hierin. Denk aan Burlesque, verleidelijk dansen, striptease, maar ook in streetdance e.a. stijlen wordt chairdance vaak gebruikt.“VOEL JE SEXY, VROUWELIJK EN VOORAL VOL ZELFVERTROUWEN”

  Wees vrouwelijk, fierce en sexy tijdens de workshop-les chairdance! Met invloeden van Burlesque en Moulin Rouge leren wij jullie bewegen op een vrouwelijke en sensuele manier. Tijdens de workshop-les spat het plezier ervan af wanneer je de door ons aangeleerde strakke moves op de stoel maakt.


  Workshops

  Feminine

  Privélessen

  Van alle methodes die er zijn om te leren dansen, zijn privélessen de meest effectieve. Maak gebruik van 1:1 tijd met onze docenten en je staat in no time te stralen op de dansvloer.

  Solo priveles

  Een solo privéles is de echte 1 : 1 ervaring. Samen met een van onze docenten ga je aan de slag met jouw wensen en behoefte. De invulling hiervan is helemaal aan jou. Wil je werken aan een bepaalde techniek? Musicality? Ritme? You name it!

  Prijzen

  De tarieven voor een privéles beginnen vanaf € 60 per uur, afhankelijk van je wensen en de gewenste locatie. Studenten met ons onbeperkt pakket krijgen een korting van € 10 per uur.

  Koppel priveles

  Een koppel privéles is de ultieme manier om samen te leren dansen. Hebben jullie nog geen danservaring en willen jullie graag samen versneld een dans leren? Of dansen jullie al langer samen en zouden jullie graag een bepaald figuur of techniek willen behandelen met extra persoonlijke aandacht? De invulling hiervan is helemaal aan jullie!

  Prijzen

  De tarieven voor een koppel privéles beginnen vanaf € 70 per uur, afhankelijk van je wensen en de gewenste locatie. Studenten met ons onbeperkt pakket krijgen een korting van € 10 per uur.

  Extra mogelijkheden

  Wanneer het jou uitkomt

  Dankzij een privéles kun je leren, wanneer het jou het beste uitkomt. Onze planning is flexibel en wij kijken graag samen met je naar een geschikt moment.

  Privéles op locatie

  Natuurlijk kunnen we ook op jouw gewenste locatie langskomen.

  Meerdere lessen

  Bij afname van 4 of meer privélessen, krijg je maar liefst 10% korting op de normale prijs.

  Privéles als cadeau

  Wil je iemand verrassen? Geef een privéles cadeau!