MT Dance Studio

Make dance your story

Dé dansschool in Tilburg voor Salsa, Bachata en Feminine danslessen

Inschrijven

Welkom bij ons lesrooster! Zoals je kan zien, hebben wij veel verschillende cursussen in ons aanbod. Alle cursussen, met uitzondering van de absolute beginners, hebben een vrije instroom! Je kan op elk moment erbij komen.

De volgende absolute beginners groepen beginnen op 16 en 19 januari 2023!

Onze docenten waarborgen de kwaliteit van de lessen, door alleen leerlingen van het juiste niveau toe te laten. Twijfel je over je niveau? Dan kijken we natuurlijk graag samen met je tijdens je eerste les.

Lesniveau: Absolute Beginners -> Beginners -> Improvers -> Intermediate -> Advanced


  • Om in te schrijven voor het Salsa Showteam, stuur ons een berichtje!
  • Abonnement per maand, opzegtermijn van 1 maand.
  • Wil je je abonnement opzeggen of wijzigen? Neem dan contact op met info@mtdancestudio.com of log in via de Bueno.nu app

Onze abonnementen

Absolute Beginners

De absolute beginners cursus loopt van 16 januari t/m 16 april 2022. De kosten voor deze cursussen zijn:
Alleen salsa of bachata: € 120 voor 3 maanden
Salsa én Bachata tegelijk: €210 voor 3 maanden
Kies je voor een eenmalige betaling, dan ontvang je een extra korting!

Abonnementen
Alle reguliere lessen vallen onder een maandelijks opzegbaar abonnement. Afhankelijk van het aantal uren dat je per week wil volgen, zie je hier een overzicht:

1 les per week: € 40 per maand
2 lessen per week: € 70 per maand
3 lessen per week: € 90 per maand
Onbeperkt alle lessen volgen: € 100 per maand

Strippenkaarten
We snappen het, soms kun je niet met zekerheid zeggen dat je elke week tijd hebt om langs te gaan bij je dansschool. Daarom dat wij ook met strippenkaarten werken!
10 lessen: € 120
20 lessen: € 216 (10% korting)

Strippenkaarten zijn 6/12 maanden geldig na aanschaf en kunnen voor alle lessen op je eigen niveau gebruikt worden! Niet geldig voor de absolute beginners cursus.
Onze dansstijlen

Salsa L.A. / N.Y.


Salsa is een van de populairste dansstijlen ter wereld en een veelzijdige dans. Van rustig en romantisch tot energiek en opzwepend. Het woord salsa staat voor een mix van Midden-Amerikaanse dansinvloeden, die oorspronkelijk door slaven vanuit Afrika werden meegenomen. Onder invloed van verschillende dansstijlen ontstond de Cubaanse salsa, waarna dit verder ging ontwikkelen.

De latino’s die zich vestigden in Noord-Amerika, kwamen samen met alle verschillende nationaliteiten die vertegenwoordigd werden in de Verenigde Staten. Het hoogtepunt hiervan was het Palladium, hier kwam alles en iedereen samen. Dankzij deze blend van achtergronden ontstonden de L.A. stijl salsa (ook wel bekend als On1) en de N.Y. stijl (Mambo/On2).

Ondanks alle verschillen, is de community van salsadansers een van de grootste communities ter wereld. Als je bij ons salsa leert, kun je dit makkelijk overal ter wereld in uitvoer brengen!

Bij MT Dance Studio doceren wij zowel de L.A. stijl als de N.Y. stijl.


Schrijf je in

Een heerlijk vleugje romantiek op de dansvloer. Leer met ons alle in’s en out’s en geniet van elke dans.

Bachata dansen is de afgelopen jaren razend populair geworden.

Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Het is een zwoele dans met een heerlijk vleugje romantiek op de klanken van melancholische volksmuziek uit Santo Domingo. Zowel de Bachata muziek als dans kenmerkt zich door een wat rustiger tempo en romantische muziek.

Er zijn verschillende stijlen binnen de bachata ontstaan, zoals Bachata Moderna, Bachata Sensual en de Dominicaanse Bachata. Elke stijl is enorm verschillend en focust zich op een ander element in de dans (bv. voetenwerk, bodymomement en musicality).

Bij MT Dance Studio doceren wij een combinatie van deze drie stijlen in de absolute beginner levels.


Schrijf je in

Bachata Sensual

Feminine


Burlesque

Burlesque is in de zestiende eeuw ontstaan in Italië. Het woord is afgeleid van het Italiaanse woord burla (grap). Als genre was de dans vooral in de zeventiende eeuw erg populair. Sinds het begin van deze eeuw wordt het meer geassocieerd met teasen en sexy verleidelijke acts. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende Dita van Teese. Burlesque staat voor; sensueel, vrouwelijk, theatraal, attitude, grensverleggend en de kunst van het verleiden. Het brengt de sensualiteit in elke vrouw naar buiten.

Tijdens de workshops leer je om je vrouwelijkheid en sensualiteit optimaal te benutten op diverse manieren met een sexy choreografie. Er wordt ook gebruik gemaakt van diverse ‘props’ zoals stoelen, handschoenen en dergelijke. Burlesque gaat over vrouw zijn en je op en top vrouw voelen, ongeacht je leeftijd of figuur.

Chairdance

The Chair, een veel gebruikt attribuut in dans. Sexy bewegingen op en rond de stoel. Er zijn zoveel mooie en spannende mogelijkheden hierin. Denk aan Burlesque, verleidelijk dansen, striptease, maar ook in streetdance e.a. stijlen wordt chairdance vaak gebruikt.“VOEL JE SEXY, VROUWELIJK EN VOORAL VOL ZELFVERTROUWEN”

Wees vrouwelijk, fierce en sexy tijdens de workshop-les chairdance! Met invloeden van Burlesque en Moulin Rouge leren wij jullie bewegen op een vrouwelijke en sensuele manier. Tijdens de workshop-les spat het plezier ervan af wanneer je de door ons aangeleerde strakke moves op de stoel maakt.


Workshops

Privélessen

Van alle methodes die er zijn om te leren dansen, zijn privélessen de meest effectieve. Maak gebruik van 1:1 tijd met onze docenten en je staat in no time te stralen op de dansvloer.

Solo priveles

Een solo privéles is de echte 1 : 1 ervaring. Samen met een van onze docenten ga je aan de slag met jouw wensen en behoefte. De invulling hiervan is helemaal aan jou. Wil je werken aan een bepaalde techniek? Musicality? Ritme? You name it!

Prijzen

De tarieven voor een privéles beginnen vanaf € 60 per uur, afhankelijk van je wensen en de gewenste locatie. Studenten met ons onbeperkt pakket krijgen een korting van € 10 per uur.

Koppel priveles

Een koppel privéles is de ultieme manier om samen te leren dansen. Hebben jullie nog geen danservaring en willen jullie graag samen versneld een dans leren? Of dansen jullie al langer samen en zouden jullie graag een bepaald figuur of techniek willen behandelen met extra persoonlijke aandacht? De invulling hiervan is helemaal aan jullie!

Prijzen

De tarieven voor een koppel privéles beginnen vanaf € 70 per uur, afhankelijk van je wensen en de gewenste locatie. Studenten met ons onbeperkt pakket krijgen een korting van € 10 per uur.

Extra mogelijkheden

Wanneer het jou uitkomt

Dankzij een privéles kun je leren, wanneer het jou het beste uitkomt. Onze planning is flexibel en wij kijken graag samen met je naar een geschikt moment.

Privéles op locatie

Natuurlijk kunnen we ook op jouw gewenste locatie langskomen.

Meerdere lessen

Bij afname van 4 of meer privélessen, krijg je maar liefst 10% korting op de normale prijs.

Privéles als cadeau

Wil je iemand verrassen? Geef een privéles cadeau!